Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007
" Η γωνιά του καφέ "
Ελληνικός καφές, είναι γεύση, γούστο και μεράκι
Από πάππου προς πάππου
Ο καφές ο σωστός, ο περιποιημένος, πρέπει να είναι από
χαρμάνι ΑΑ Ποιότητας και οπωσδήποτε φρεσκοκομμένος.
Η γιαγιά μου τον έψηνε στην χόβολη σε μικρό μπρικάκι
που έφτανε κάθε φορά μόνο για έναν καφέ.
" Η γωνιά του καφέ " βρίσκεται στο ίδιο σημείο της Αθήνας
από το 1890.
Η γωνιά του καφέ καθημερινά ψήνει τους καφέδες σε κοινή
θέα και τους προσφέρει με περισσή φροντίδα στην πιστή πελατεία της.
Όσοι πάνε στην γωνιά του καφέ, για καφέ Ελληνικό, έχουν τη γεύση τους.
Την Αθήνα βέβαια, μόνο τον Αύγουστο μπορείς να την περπατήσεις και
να την απολαύσεις. Τότε μοιάζει φιλόξενη, χαρούμενη και όμορφη.
Τώρα δεν είναι ούτε καν φιλική, είναι αφιλόξενη η Αθήνα μας.
Η σωστή υγρασία και το καλό καβούρδισμα είναι που δίνουν τη γεύση
στον Ελληνικό καφέ.
Ο Ελληνικός καφές πίνεται σκέτος, ξεροσφύρι, χωρίς συνοδευτικό.
Μόνο με ένα ποτήρι νερό συνοδεύεται, τίποτε άλλο.
Οι Βραζιλιάνοι λένε ότι πίνεται μαύρος σαν το σκοτάδι,
καυτός σαν τον ήλιο και δυνατός σαν τον Έρωτα.
Βλέπεις είναι πολύ μερακλήδες οι Βραζιλιάνοι.
Καλό πρωινό
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου